mvoprojecten.nl

Gebruik een kipper voor goederentransport

Veel bedrijven maken gebruik van vervoersmiddelen. Denk hierbij aan auto's, busjes en vrachtwagens. Vooral in de logistiek en de bouw wordt veel gebruikt gemaakt van vrachtwagens. Voor het transporteren van goederen van A naar B is een vrachtwagen een zeer goede oplossing. Er zijn echter steeds meer bedrijven die een kipper een beter alternatief vinden, omdat je met een kipper veel efficienter kunt werken dan met een vrachtwagen. In dit artikel lees je waarom.

Wat is een kipper

Nu vraag je je allereerst misschien af wat een kipper precies is? Een kipper is als het ware een moderne vrachtwagen. Vrachtwagens zijn enorm efficient voor het transporteren van grote hoeveelheden goederen. Maar met de kipper heb je het voordeel dat je veel sneller kunt lossen dan met een gewone vrachtwagen. De kipper is een soort grote kar in vrachtwagen vorm. Het heeft een hydraulisch systeem waardoor de laadbak kan kantelen. Zo kan de lading via de achterklep worden gelost. Dit bespaart ontzettend veel tijd als je goederen als afvalstoffen, grond of groenten moet lossen. Bovendien vereist deze manier van laden ook minder mankracht.

Kippers in de agrarische sector

Kippers worden veel gebruikt in de agrarische sector. Boeren hebben de grote voordelen van de kipper ontdekt voor het vervoeren van de oogst. Met een kipper kunnen ze bijvoorbeeld grote hoeveelheden aardappelen en granen transporteren en gemakkelijk en snel lossen op locatie. Het is voor hen ontzettend makkelijk omdat ze de lading niet meer handmatig hoeven te verwerken, zoals dat vroeger wel het geval was.

Kippers in de logistieke sector

Ook in de logistieke sector worden kippers in grote getale gebruikt. Voorheen werden vrachtwagens gebruikt om bulkgoederen zoals zand en grind te transporteren. Dit kostte veel tijd bij het laad en los proces. Tegenwoordig geniet de logistieke sector van de vele voordelen die de kipper met zich meebrengt. Bulkgoederen kunnen binnen no time worden gelost op locatie. Dankzij het handige hydraulisch mechanisme kan men de goederen geleidelijk en met controle lossen zonder mankracht te hoeven gebruiken.

Een kipper te koop vinden

Veel bedrijven hebben baat bij het inzetten van kippers, in wat voor sector het bedrijf ook actief is. Een kipper is daarom ook een waardevolle aanwinst aan het wagenpark. Een kipper te koop vind je op verschillende plekken, zowel nieuw als tweedehands. Kipper vrachtwagens komen in verschillende formaten en prijsklassen. Dit maakt het mogelijk om een kipper voor een goede prijs te krijgen. Natuurlijk is een kipper kopen een flinke investering voor het bedrijf. Maar dankzij de efficientie en enorme tijdbesparing verdien je dit als bedrijf al gauw terug. Het gemak van deze voertuigen maakt het de investering dubbel en dwars waard.

Mobiele versie afsluiten