mvoprojecten.nl

Tips voor een goedlopende webwinkel

mobiel

In deze tijd waarin alles online gebeurt, is een winkel of ander bedrijf zonder functionele website een grote mislukking. Mensen willen alles zo snel en gemakkelijk mogelijk kunnen doen. De tijd nemen om een fysieke winkel te bezoeken is dan ook niet meer zo vanzelfsprekend. We vragen tegenwoordig wat de online gegevens van een organisatie zijn als we iets willen weten of kopen. Niet elke ondernemer weet waar hij of zij moet beginnen als ze net zijn begonnen. Vooral met de online aanwezigheid van een nieuwe onderneming weten velen zich geen raad. In deze blog delen wij de meest handige tips voor een succesvolle website of webwinkel voor (startende)ondernemers!

Een responsive website

Iets wat echt niet vergeten mag worden is dat mensen niet meer alleen via de computer het internet afstruinen. Een website moet er dus niet meer alleen goed uitzien als deze wordt bezocht via de computer, maar ook als je met een tablet of mobiel surft. Met een responsieve website weet je zeker dat elke bezoeker de juiste versie van je website of webshop ziet. Het gebruiksgemak wordt beter en men zal sneller iets op je webshop bestellen. Zorg dus voor een website die reageert op het apparaat waar mee gesurft wordt.

Altijd een antwoord

Hoewel het met online winkel gemakkelijker is geworden om in alle rust  en vanuit huis te shoppen, zijn er ook nadelen. Je kunt online namelijk niet even de winkelmedewerker roepen en een vraag stellen. De service die je  in een winkel hebt valt daarmee een beetje weg. Toch is ook hier aan gedacht. Met een live chat op je website kun je bezoekers toch helpen met hun vragen. Het fijne is dat je niet eens zelf overal antwoord op hoeft te geven, want een live chat kun je gewoon uitbesteden! Zo heb je ook een top service online en ben je zelf niet eens tijd aan kwijt.

Online marketing

Ook online zijn er een hoop concurrenten. Het is daarom belangrijk dat je jouw bedrijf online goed neerzet. Los van een mooie website op alle devices en een live chat, is online marketing een must. De juiste klanten naar je website trekken? Dat doe je door bij de meest relevante zoektermen in de zoekmachine tussen de resultaten te verschijnen. Met passende content en eventueel betaalde advertenties advertenties lukt dat. Schakel een online marketing bureau in genereer meer bezoekers op je website! Alle genoemde tips zullen jouw website of webwinkel absoluut naar een hoger niveau tillen én je kunt alles uitbesteden!

Mobiele versie afsluiten