wakeboarden

Is wakeboarden in de natuur moeilijk?

Er zijn veel zaken die je in de natuur op het water kunt doen. Eén van die zaken is wakeboarden. Uiteraard moet het geen stiltegebied zijn waar zeldzame vogels vertoeven want dan is het niet helemaal handig. Op een wakeboard hang je namelijk net zoals met waterskiën achter een speedboot. Deze speedboot trekt een hekgolf waar je vervolgens je tricks op kunt doen. Andere optie is een wakeboardpark dit zie je ook steeds meer. Je wordt dan door een kabelbaan voortgetrokken en kunt verschillende dingen doen om je tricks te doen. Denk daarbij aan een schans en dergelijke. In dit blog vertellen we je daarom graag meer over wakeboarden.

Wat schaf ik aan voor wakeboarden

Uiteraard heb je een wakeboard nodig om te kunnen wakeboarden, maar ook een aantal andere zaken. Denk daarbij aan de bindingen en een wakeboard lijn. Ook zijn er verschillende soorten verkrijgbaar. Het onderscheid zit in het feit of je gevorderd bent of beginner die het recreatief wil doen. Als je een beginner nog bent dan kun je beter een wat minder stijf wakeboard kopen. Je hebt dan iets minder gevoel met de plank, maar deze is wel gemakkelijker te besturen. Hierdoor kun je gemakkelijker je evenwicht houden. Daarnaast zijn de bindingen anders. Je kunt er namelijk voor kiezen om bindingen te nemen waarin je met verschillende maten in past. Voor recreanten is dat heel erg praktisch omdat je dan met meerdere van het board gebruik kunt maken. De gevorderden gebruiken meer een wat stijvere plank. Hiermee hou je meer feeling met het board en kun je dus beter je tricks uitvoeren. Daarnaast gebruiken die bindingen en schoenen met veters die je strak kunt aansnoeren. Zodoende hou je ook meer feeling met je board. Daarnaast is het slim om goed na te denken waarvoor je het gaat gebruiken in een wakeboard park heb je een board met andere eigenschappen nodig dan achter de speedboot.

Wat trek ik aan met wakeboarden?

Als het mee zit heb je heel mooi weer en kom je in je zwembroek en je zwemvest heel goed uit de voeten. Zorg daarbij wel dat je een zwemvest hebt die goed werkt, maar waar je je ook gemakkelijk in kunt bewegen. Als de temperaturen wat koeler zijn en het water dus ook dan is het verstandig een wetsuit te dragen. Een wetsuit zorgt ervoor dat in het water je lichaam op lichaamstemperatuur blijft. Neopreen het materiaal van het wetsuit in combinatie met een laagje water wat tussen je pak en je huid zit zorgt voor de isolerende werking.