mvoprojecten.nl

Welke kleren neem je mee op business trip

Wanneer je een baan hebt waarbij je veel naar het buitenland moet ben je vaak weg van huis. Het voordeel is wel dat je veel van de wereld kan zien. Sommige business trips zijn heel druk, maar als je geluk hebt is er ook nog genoeg tijd om de bestemming van je business trip te ontdekken. Maar wat neem je allemaal mee op business trip? Je wilt er goed uitzien voor het zakelijke gedeelte, maar je wil niet in je pak over het strand lopen. In deze blog vertellen we wat de musthaves zijn voor een business trip als je ook tijd hebt om leuke dingen te doen. 

Business kleding

Het is natuurlijk een business trip. Dus de belangrijkste kleren zijn werk gerelateerd. Dit kan een pak zijn. Het nadeel van een pak is dat dit best wat ruimte in beslag kan nemen. Heb je maar een gelegenheid waarbij je er netjes uit hoeft te zien? Neem dan ook maar een pak mee. Een extra overhemd is daarnaast wel aan te raden, want je wil wel een goede indruk maken op je business partners. Denk ook goed na over de schoenen die je meeneemt. Het zou ideaal zijn als je maar een paar schoenen nodig hebt voor de hele trip. Is de gelegenheid niet heel formeel? Kijk dan of je een paar schoenen mee kan nemen die je zowel tijdens je meetings, als ‘s avonds langs de boulevard zou dragen. 

Vrijetijdskleding

Nu komt het leukste gedeelte van het inpakken. Heb je ruimte over in je koffer? Probeer dan zoveel mogelijk outfits mee te nemen. Het ligt natuurlijk aan de bestemming, maar als dit een warme bestemming is kan je je maar beter goed voorbereiden. Probeer een outfit voor overdag en een outfit voor ‘s avonds mee te nemen. Denk er over na dat dit er redelijk netjes uit moet zien. Het zou namelijk zomaar kunnen dat er wat zakenpartners zijn die met je op stap willen gaan voordat ze een deal met je sluiten. Het is dan niet aan te raden om in je hawai blouse rond te lopen. En welke schoenen doe je aan? Het merk Veja heeft mooie schoenen, deze zijn casual, maar zien er wel netjes uit. Je hebt zowel Veja dames, als Veja heren schoenen.  Het zijn sportieve schoenen, dus je kan er makkelijk een paar uur op lopen en leuke activiteiten mee doen. 

Nu weet je waar je aan moet denken als je weer in gaat pakken voor een business trip. Verwacht je weinig tijd te hebben voor leuke dingen tijdens je business trip? Probeer dan alsnog een extra outfit mee te nemen, want wie weet heb je meer vrije tijd dan van te voren was voorspeld. 

 

Mobiele versie afsluiten